Országos eső jön

Országos eső jön

2021. április 18. - 05:53

 

Dél felől ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk, felhősödésre, éjszaka már esőre is számíthatunk. Éjszaka még csak délen, vasárnap délután viszont már északon is eshet.

Borongós és sokfelé esős lesz az idő. Napközben délről észak felé haladva egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. A keleti-északkeleti szelet a Dunántúlon és északon helyenként élénk lökések kísérhetik.
A reggel már fagymentes lesz, napközben pedig 8-15 fok várható. Északkelet lesz az ország legmelegebb része.

Hétfőn párás, ködös, több helyen esős lesz a reggel. Napközben többfelé marad az esős, borongós idő, dél, délkelet felől viszont vékonyodik, szakadozottá válik a felhőzet és főleg záporok alakulhatnak majd ki. Az északi szél az Alpokalja, Kisalföld térségében lehet élénk, néhol erős. Délután 9-14 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatásra számíthatunk, mind meleg-, mind hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Általános lehet a fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás, nehezebb lehet a koncentrálás, az utakon megnőhet a reakcióidő.

A reggeli hűvösebb, nyirkosabb tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A borongós, esős időben fáradtabbak, tompábbak lehetünk, illetve az időjárás negatívan hathat a közérzetre, hangulatra.

Öltözzünk rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az info@civilhetes.hu címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.