Órákon át észrevétlenül bolyongott egy férfi az észak-koreai határon

Órákon át észrevétlenül bolyongott egy férfi az észak-koreai határon

2021. február 24. - 06:13

 

A világ egyik leginkább ellenőrzött és katonailag kontrollált területe a Dél-Korea és Észak-Korea között fekvő demilitarizált zóna. 

Több ezer katona és nehézfegyverzet van felsorakoztatva mindkét oldalon, a cél a behatolások és határsértések mellett az észak-koreiak délre szökésének megakadályozása is. Nemrégiben azonban meglepő hírről érkezett beszámoló a határról. Eszerint egy észak-koreai férfi bejutott a demilitarizált zónába és órákon át bolyongott ott úgy, hogy egyébként nem vették észre a határőrök.


Forrás: axios.com

A dél-koreai hadsereg azonnal bejelentette, hogy intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy hasonló helyzetek ne fordulhassanak elő a jövőben. A férfi a tenger felől jutott be a zónába egy vízálló ruhában, majd 5 kilométert sétált és három órán át észrevétlen maradt, mire végül a katonák észrevették. De az észrevétel is hihetetlennek tűnik, hiszen állítólagosan 8 alkalommal tűnt fel a kamerák képén, mire végül a 9. alkalommal kiszúrták az ügyeletben lévő tisztek. Az még nem ismert a férfinak mi volt a célja.

Volt egy pont, amikor a férfi egy olyan szennyvízcsatornán is keresztülmászott, amelyről a dél-koreai katonák nem is tudták, hogy létezik. A demilitarizált zónába aezen a csatornán keresztül jutott be mindenféle probléma nélkül és egy szép hosszú sétát tett meg egy út mellett észrevétlenül.

Elfogásakor egyébként azt mondta, hogy civilekkel akart találkozni, hogy feladja magát, mert félt tőle, ha katonák bukkannak rá, akkor visszaküldik északra. A probléma a katonaság szerint egyébként abból adódott, hogy a katonák éppen teszteltek új beállításokat és ezért a riasztásokra azt hitték, hogy csak tévesek és a beállítások tesztjei miatt vannak. Állítólagosan egyébként a férfi tényleg úszva tette meg az utat a hideg vízben és nem hajóval, ahogy sokan az elején még sejtették az időjárási körülményeket figyelembe véve. (napmintnap.com)