Kerényi Miklós Gábor rendszeresen megalázta Janza Katát, ezt mesélte a színésznő

Kerényi Miklós Gábor rendszeresen megalázta Janza Katát, ezt mesélte a színésznő

2021. február 08. - 08:35

 

Janza Kata színésznő Kadarkai Endre Világtalálkozó című műsorában arról beszélt, hogyan alázta meg őt Kerényi Miklós Gábor az Operettszínházban, ami miatt kérszer is felmondott. 

Janza Kata és Kerényi Miklós Gábor

Mint ismert, Kerényi Miklós Gábor zaklatási botránya 2017 őszén került a nyilvánosság elé, 2018 tavaszán végül az Operettszínház rendkívüli felmondással kirúgta egykori igazgatóját, későbbi művészeti vezetőjét.

Kerényi Miklós Gábor több alkalommal megalázta Janza Katát a társulat előtt, emiatt a színésznő először szóban mondott fel Kerényi Miklós Gábornak, másodjára pedig egy levelet írt neki, de mind a két alkalommal végül visszavonta a felmondását. 

"Volt olyan, amikor úgy kiabált velem, - amúgy sem arról híres, hogy olyan kedvesen instruálja az embert - amit abszolút úgy éreztem, hogy egy öncélú megaláztatás a teljes társulat előtt. Azt mondta, alkalmatlan vagyok és nem igaz, hogy nem tudom megcsinálni, amit kér" - mesélte a színésznő. Azt is hozzátette, többször volt tanúja annak, hogy Kerényi Miklós Gábor megaláz másokat is a társulatban. 

A műsorvezető kérdésére, hogy mit érzett Janza, a magát Kerónak hívó Kerényi Miklós Gábor kirúgásakor, a színésznő azt mondta, hogy ez olyan, mint a fogvatartó és a fogvatartott esete: "Egy Stockholm-szindrómás társulat voltunk sokáig utána" - mondta. Ő pont addigra fáradt el, mire vége lett és Kerényi távozott az Operettből.

A színésznő elmondta, hogy ő és a társulat úgymond a rabjai lettek ennek a vezetési stílusnak, hiszen hittek benne. (Blikk) / Origo