Kellemes tavaszi időt tartogat a pénteki nap

Kellemes tavaszi időt tartogat a pénteki nap

2021. március 26. - 05:55

 

A hétvégén érkező hidegfront ugyan átmenetileg visszavet a felmelegedés mértékéből, de a jövő héten már hamisítatlan tavaszi időben lesz részünk.

Változóan napos-felhős időre van kilátás, csapadék nem várható. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. Tovább enyhül az idő, hajnalban legfeljebb már csak gyenge fagy fordulhat elő a fagyzugos völgyekben, a legmelegebb órákban pedig 10-18 fokot mérhetünk.

Szombaton az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben már 15-20 fok közé melegedhet a levegő. Majd délután északnyugat felől egy hidegfront érkezhet északnyugatira forduló széllel, záporokkal, néhol akár zivatarral.

Vasárnap az ország nagy részén gyakran lesz felhős az ég, de kisebb eső, zápor csak egy-egy helyen fordulhat elő a nap első felében. A kissé szeles időben 10-15 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz térségünkben, de folytatódik a melegedés. Emiatt fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság és migrénes fejfájás egyaránt jelentkezhet.

Ízületi panaszok és vérnyomás-problémák fordulhatnak elő.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javul, a nagy hőingás azonban megviselheti a szervezetet.

Öltözzünk melegen, rétegesen, még mindig nagy lesz a megfázásveszély a reggeli órákban, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az info@civilhetes.hu címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.