Ha bezárt is az ország, a lélek kinyílt a nőnapon

Ha bezárt is az ország, a lélek kinyílt a nőnapon

2021. március 09. - 12:58

 

Vasárnap 1200 szál virágot osztottak ki a Szcientológia önkéntes lelkészek Budapesten, 350 szálat pedig Dunaújvárosban.

Azért egy nappal korábban, hogy támogassák a hétfőtől bevezetett személyes kontaktus csökkentéséről szóló intézkedéseket. Természetesen az önkéntesek maszkban és gumikesztyűben, a távolság betartásával köszöntötték fel a hölgyeket nőnap alkalmából.

A fővárosban a XIII. kerületben történt az osztás, a járókelő és a piros lámpáknál autóban várakozó hölgyek legnagyobb örömére. És nemcsak ők örültek, hanem a férjek is. Néhány férfiú a párjának, lányainak, édesanyjának kért virágot az osztóktól. Egy idős nő elmondta, hogy hónapok óta nem beszél senkivel, és nagyon meghatotta ez a kedvesség, annyira, hogy megállt, és ott is maradt egy kicsit az virágosztást csodálni. Akadt egy olyan hölgy is, aki örömtáncot járt a virággal. Az utolsó, 75 szálból álló íriszcsokrot pedig egy helyi kórház ápolónőinek és orvos hölgyeinek adták be az önkéntes lelkészek, megköszönve ezzel a kis figyelmességgel áldozatos munkájukat.

És bár tegnap elindult egy nehéz időszak az egész ország számára, de látszik, hogy egy pici egymásra figyeléssel mennyi örömöt tudunk szerezni a másiknak, és könnyebben átvészelhetőbbé tehetjük a megszorítások idejét.