Folytatódik a mérsékelten meleg, szeles idő

Folytatódik a mérsékelten meleg, szeles idő

2021. május 04. - 05:52

 

A következő napokban napsütésre, esőre és erős szélre is számítani kell, szinte naponta változik az időjárás. A hűvösebb idő az esős napokon várható, a kellemes napsütés idején azonban 20 foknál is melegebb időben lesz részünk!

Derült, hűvös lesz a reggel, 0-6 fok között alakulnak a minimumok, de az északi völgyekben, és helyenként a Duna-Tisza közén is kialakulhat gyenge fagy. Napközben sok napsütésre számíthatunk. A délnyugatira forduló szél megélénkül, a Dunántúlon és északon többfelé megerősödik. A legmelegebb órákban 18-23 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Még frontmentes időre készülhetünk. A hideg hajnali órákban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, ezt követően pedig gyors melegedés kezdődik, ami megterhelő lehet különösen szív- és érrendszeri betegségekkel élők számára.

Náluk vérnyomás-ingadozás, rosszullét, keringési problémák egyaránt előfordulhatnak.

A feltámadó déli széllel érkező meleg levegő a melegfrontra érzékenyeknél fejfájást, migrént okozhat.

Általános lehet a fáradékonyság, dekoncentráltság is, a szél miatt pedig frusztráltabbak, nyugtalanabbak lehetünk.

Emellett viszont sok lesz a napsütés, így érdemes lesz kimenni a szabadba.

A hideg hajnalon még érdemes kicsit rétegesebben öltözködni.

Erősítsük immunrendszerünket vitaminban gazdag szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre is!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az info@civilhetes.hu címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.