Embereken hajtott át egy rendőrautó Amerikában

Embereken hajtott át egy rendőrautó Amerikában

2021. január 24. - 16:37

 

Egy egészen sokkoló jelenetet vettek videóra, aminek lehetséges, hogy súlyos következményei lehetnek, többek között a rendőrség részéről.

Forrás: CORY LE via REUTERS / rt.com

A nem mindennapi eset még szombat este történt, amiről az RT is beszámolt, mellékelve két olyan videót, amit csak az erősebb idegzettel rendelkezők tekintsenek meg. A helyszín a Washington állam Pierce megyéjében található Tacoma volt.

A rendőrségi járőr egy illegális eseményre hajtott ki, ahol tuning autókkal jelentek meg a rendbontók, miközben nemcsak túráztatták a gépeiket, hanem látványos módon pörgették a kerekeiket, „fánkoztak”.

A felvételeken az látható, ahogyan a rendőrségi jármű átszáguld a tömegen, amit azonban erőszakos események előztek meg. Egy kisebb tömeg állt be a rendőrautó elé, melynek rendőrei valószínűleg a saját biztonságuk érdekében nem szálltak ki, hiába volt náluk a szolgálati fegyverük.

A dühös rendbontók ütlegelni kezdték a rendőrségi járművet, és a felvételen alapján kijelenthető, hogy elállták a rendőrök útját. A jármű ezt követően tolatni kezdett, majd hallani, ahogy a vezető felpörgeti a motort és hirtelen a gázra lép.

Egy másik szögből készült videón látni a pillanatokat, ahogy a rendbontók össze-vissza „fánkoznak”, majd a rendőrautó áthajt az embereken. Az első videóból is kivehető, ahogy az egyik sérülten szó szerint keresztülmegy a rendőr, miközben az autó hátulja megemelkedik emiatt.

A rendőrségi tájékoztatás szerint körülbelül száz ember gyűlt össze a helyszínen, és egy ember sem szenvedett életveszélyes sérüléseket. A helyi média arról jelentett, hogy az eset után dühös tüntetők gyűltek össze a helyszínen. (liner.hu)