Egy magyar nőn ámul Ausztria

Egy magyar nőn ámul Ausztria

2021. április 26. - 07:12

 

Ellopták Krisztina autóját, kipofozta belőle a tolvajokat

Kriszta azt mondja, hogy sokat dolgozott a kocsijáért, amivel ha kell, a gyerekeket viszi orvoshoz, vagy rendezi a család ügyeit. Nem engedhette, hogy az autó bűnözők prédájává váljon. - Forrás: Blikk

Egy bátor magyar asszony vagány fellépésén ámul Ausztria, írta meg a BlikkNyárádi Krisztina múlt hét szerdán a slusszkulcsát a házuk melletti játszótér padján hagyta Linzben. Később visszament, ám a kulcs már nem volt ott, majd a közeli mélygarázsban is csak az autója hűlt helyét találta. Bement a rendőrségre feljelentést tenni, ahol azonban nem hitték el neki, hogy az autóját ellopták. A bejelentését kezelő rendőr azzal érvelt, hogy senki nem akarna ellopni egy 2000 eurós, átszámítva 700 ezer forintos, 13 éves Opel Zafirát.

"Másfél órán keresztül kellett bizonygatnom, hogy tényleg elvitték az autót, bőgtem, mint egy kisgyerek, mire történt valami előrelépés" – magyarázta a lapnak Nyárádi Krisztina, aki egyedül indult haza este kilenc óra után, kezében a feljelentés dokumentumaival. Az üres utcán az egyik kereszteződésnél a nő csak egy fénycsóvát látott balról.

"Ahogy mentem át a zebrán, odafordultam, és nem hittem el, hogy a saját autómmal állok szemben. Az a három ember olyan nyugalommal gurult oda az én kocsimmal, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. Rettenetesen ideges lettem, nem gondolkodtam, pikk-pakk odaléptem, feltéptem az ajtót, és üvöltöttem, mint egy sakál, hogy ez az én autóm."

Nyárádi Krisztina elmondása szerint ütött, ahogy csak bírt „az egyik pofon igen nagyot csattant”. Két utas kiugrott az ajtón, és elrohant, majd a volán mögött ülő is menekülőre fogta.

Nyárádi Krisztina ezután elkezdte üldözni őket, majd inkább a rendőrségre ment. Mint kiderült, a tolvajok megtankolták az autót és cigicsikkeket, üdítősdobozokat is hagytak a kocsiban, a nyomozók így DNS-mintát tudtak venni, jelenleg keresik a tetteseket. A rendőrök közben azt mondogatták neki, nem gondolja-e, hogy ez így elég hihetetlen történet. Sokan mondták, hogy ez akár rosszul is végződhetett volna, de én újra megtenném, mondta a lapnak az asszony. (24.hu)