Egy fegyveres ámokfutó órákon át gyilkolta az embereket Chicagóban

Egy fegyveres ámokfutó órákon át gyilkolta az embereket Chicagóban

2021. január 11. - 06:38

 

A férfi egy 15 éves lányt is fejbe lőtt. 

Jason Nightingale - Forrás: CHICAGO District 9 Scanner / Twitter

Négy embert megölt és többet súlyosan megsebesített egy fegyveres férfi, a 32 éves Jason Nightingale Chicagóban és Evanston városában – számolt be róla az ABC News.

A férfi ámokfutása szombat éjszaka kezdődött, és órákon át tartott. Elsőként egy 30 éves férfit lőtt le egy parkolóban. Mint utóbb kiderült, az áldozat a Chicagói Egyetem hallgatója volt, és még a helyszínen meghalt. Ezután az elkövető bement egy épületbe, és ott mellbe lőtte a női biztonsági őrt és egy 77 éves lakót. A kétgyermekes őr a kórházban vesztette életét, az idős lakó állapota kritikus.

Ezután egy másik épületben rátámadt egy ismerősére, akitől az autóját követelte, majd a kocsival elhagyta a helyszínt. Az ámokfutó onnan egy boltba ment, ahol egy 20 éves férfit és egy 81 éves nőt sebesített meg. A rendőrség közlése szerint mindkettejüket kórházba szállították, de a fiatal férfi meghalt, az asszony pedig kritikus állapotban van.  

Miután a boltból távozott, Jason Nightingale fejbe lőtt egy 15 éves lányt. A gyerek szintén kritikus állapotban van.

A férfi ezután Evanston városba ment, ahol fejbe lőtt egy nőt. Az asszony a kórházba szállítást követően halt meg.

A rendőrök a Chicago melletti településen tudták lelőni az ámokfutót, Jason Nightingale meghalt a lövés következtében. Korábban már többször is letartóztatták, többek között kábítószer birtoklás, lopás és családon belüli erőszak miatt. (nepszava.hu)