A csillagászati tavasz beköszöntét egyelőre nem mutatja a hőmérő

A csillagászati tavasz beköszöntét egyelőre nem mutatja a hőmérő

2021. március 22. - 05:18

 

A csillagászati tavasz első napjai nem lesznek hűek önmagukhoz: folytatódik az átlagosnál hűvösebb idő, és az éjszakák is fagyosak lesznek - ráadásul éjszaka egy frontrendszer több helyen is okozhat gyenge hóesést.

CIVILHETES olvasói fotó

A napos időszakok mellett többször megnövekedhet a felhőzet, kezdetben a Tiszántúlon szállingózhat a hó, délután pedig délen és a nyugati határnál alakulhat ki elszórtan zápor, hózápor. Erős, nyugaton és északkeleten viharos lökések kísérhetik az északi szelet.
Hajnalban -6, +2 fok várható, majd délutánra 5-10 fokig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás érvényesül térségünkben. Emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési és ízületi panaszok egyaránt előfordulhat.

Levertebbnek, fáradékonyabbnak érezhetjük magunkat.

A szél erős, több helyen viharos lesz, így fokozódhatnak a fejfájásos tünetek, ingerlékenység, nyugtalanság, alvászavarok is jelentkezhet.

Alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, rétegesen, még mindig nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az info@civilhetes.hu címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.