Változékony időre számíthatunk a hétvégén

Változékony időre számíthatunk a hétvégén

2021. március 12. - 05:56

 

A következő napokban átmenetileg felhősebb napok következnek, és csapadék is érkezik. A hőmérséklet ezzel együtt nem esik vissza, de a hőérzetünk ennél alacsonyabban alakul.

Reggel még felhős, több helyen esős időre számíthatunk, majd a délelőtti órákban a déli megyék kivételével mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen fordulhat elő eső, záporeső.
Délután azonban délnyugat felől ismét befelhősödik az ég, és az ország délnyugati, déli harmadában újfent elered az eső. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északkeleti felében megerősödik, egyes részeken viharossá fokozódik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.
A hőmérséklet maximuma általában 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Milyen idő lesz a hétvégén?

Szombaton reggel az ország déli felén több helyen is eshet az eső, mely délelőtt mindenhol eláll. Napközben a napos időszakok mellett csak egy-egy zápor fordulhat elő. Enyhe időre, délután 11-16 fokra készülhetünk. Északon, északnyugaton és nyugaton erős lesz a nyugati, délnyugati szél.

Vasárnap egy hidegfront hozhat többfelé esős, záporos időt, és az északnyugatira forduló szél is feltámad. Napközben 6-15 fokot mérhetünk, keleten és délen lesz enyhébb az idő.

Orvosmeteorológia

Melegfronti hatás érvényesül, így többeknél migrénes fejfájás, dekoncentráltság, fáradékonyság, tompaság és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Napközben felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

A tüneteket az élénk, erős szél is fokozhatja, illetve ez ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá tehet egyeseket.

Reggel még átmenetileg a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek.

Öltözzünk melegen, rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az info@civilhetes.hu címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.