Pár nap és megérkezik a nyár!

Pár nap és megérkezik a nyár!

2021. május 06. - 05:51

 

A következő napokban eleinte több front, és ezekkel lehűlés is érkezik, majd vasárnaptól gyors, intenzív melegedés kezdődik!

CIVILHETES olvasói fotó

A változó mennyiségű közép- és magasszintű felhőzet mellett rövidebb-hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, az Északi-középhegységben és környékén azonban naposabb lehet az idő. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső. A nyugati, délnyugati szelet az ország északi megyéiben erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Nem érkezik front, de sokfelé felhős időben lesz részünk, ami lehangoltságot okozhat. Hosszabb napos időszakok északkeleten várhatók, ez jó hatással lesz az itt élők hangulatára.

Az ország szelesebb északi felén fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység is előfordulhat, valamint a fokozottan érzékenyek vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak.

A hűvös hajnalon még érdemes kicsit rétegesebben öltözködni.

Erősítsük immunrendszerünket vitaminban gazdag szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az info@civilhetes.hu címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.