Önbíráskodott egyet a nagy és erős Audival, több százezres kár lett a vége

Önbíráskodott egyet a nagy és erős Audival, több százezres kár lett a vége

2021. január 04. - 16:13

 

A rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki elvontatta a műhelye megközelítését akadályozó gépkocsit, így abban kisebb kárt okozott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége / YouTube

A vádirat szerint egy tatabányai telephelyen lévő műhelyhez vezető úton állt meg 2020. június 22. napján egy személygépkocsi. Az elkövető úgy ítélte meg, hogy a személygépkocsi a műhely megközelítését akadályozza, ezért egy vontatókötelet rögzített a saját autójára és az akadályozó személygépkocsira, majd azt elvontatta a telephelyen kívülre.

A vontatott gépjármű 1-es sebesség fokozatban volt, ezért a lendkereke, és a tengelykapcsoló szerkezete meghibásodott. Az elkövető 195.000,- Ft kárt okozott a vontatott járműben – olvasható a hivatalos közleményben.

A tatabányai rendőrség nyomozását követően az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze arra, hogy a sértett kárát térítse meg. (liner.hu)