Lezuhant egy magyar gyártmányú repülőgép Amerikában

Lezuhant egy magyar gyártmányú repülőgép Amerikában

2021. április 06. - 07:54

 

A pilóta nem élte túl az esetet

Forrás: CBS

Szombaton a coloradói Deckers környékén nyoma veszett egy Magnus Fusion 212 típusú, a pécsi Magnus Aircraft Zrt. által gyártott repülőgépnek. A kutatók vasárnap a levegőből megtalálták az erdős vidéken lezuhant gép roncsait, de a kiérkező mentőalakulatok már csak a pilóta halálát tudták megállapítani. Az áldozat nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, előbb a családot értesítik a történtekről. Csak annyit közöltek, hogy egy felnőtt férfiről van szó és a holttestet kiemelték.

A CBS televízió helyi csatornája szerint a szakértők most azt mérlegelik, hogyan tudnák a fák közül kiemelni és elszállítani a roncsot. A helyi seriff hivatalából nyilatkozó Randall Owens őrmester szerint a gép rendkívül nehezen megközelíthető terepen zuhant le. A szombat esti riasztás után a kereséssel meg kellett várniuk a vasárnapi napfelkeltét. A CBS légifelvételén a fák között egy hasán fekvő, piros mintázatú fehér kisgép látható. Az amerikai légügyi és közlekedésbiztonsági hatóságok vizsgálatot indítottak a baleset okainak feltárására.

A helyi rádióforgalom alapján megállapítható, hogy a gép felszállása előtt a pilóta nem adott be repülési tervet – de ez az ilyen kisgépek esetében nem is kötelező. A Magnus 212 Fusion kétüléses, szénszálas technológiával készült, alapvetően műrepülésre szánt, 8.33 méter fesztávú kisgép. Egy három évvel ezelőtti beszámoló szerint a listaára valamivel kevesebb, mint 140 ezer dollár (43 millió forint). (nepszava.hu)