Lefagytak a vadászok a közéjük mászó medvétől - VIDEÓ

Lefagytak a vadászok a közéjük mászó medvétől - VIDEÓ

2021. január 16. - 06:37

 

Nagy meglepetést ért két kanadai férfit, miközben a kanadai Manitoba tartományban vadásztak, és egy fára szerelt lesen ülve várták egy zsákmányállat felbukkanását. 

Egyszer csak ugyanis két fiatal medve jelent meg alattuk, majd mire feleszméltek, egyikük villámgyorsan fel is mászott melléjük a lesre.

A felvétel, amit a Viralhog a héten hozott nyilvánosságra, még tavaly májusban készült – mondta el kedden a USA Today című amerikai lap sportoldalának az egyik vadász. Wes Marchak elmondása szerint éppen medvére vadászott testvérével, amikor az egyik medve pont arra a fára kergette fel a másikat, ahol lesben vártak.

"Ez volt a testvérem első vadászata" — mondta el Marchak a lapnak.

A videón látni, hogy a férfi igyekszik szinte láthatatlanná válni, és a lehető  legnagyobb csöndben maradni, miközben az egyik pillanatban még visszafojtva kuncog a jeleneten, majd utána kissé ijedten néz a mellette lévő medvére, ami végül lemászott a földre.

Marchak elmondása szerint a két fiatal medve négyéves lehetett, és testvérek, akiket nemrég hagyhatott magára anyjuk, mert már képesek ellátni magukat. A két vadász nem bántotta a medvéket. Marchak közölte, hogy egy nagyobb nagyobb medvét akartak elejteni, amivel fel tudta tölteni hússal a fagyasztóját, amit pár nappal később ki is lőtt. (24.hu)