Ismét felrobbant a SpaceX rakétája

Ismét felrobbant a SpaceX rakétája

2021. március 31. - 15:59

 

A korábbi próbarepülésekhez hasonlóan a keddi teszten is felrobbant a SpaceX kísérleti rakétája. A Starship már éppen leszálláshoz készült, amikor megszakadt a videóösszeköttetés és az SN11-es számú rakéta ködbe veszett. Nem sokkal később alkatrészdarabok kezdtek el hullani az égből.

Forrás: SpaceX / YouTube

Elon Musk szerint valószínűleg nem keletkezett megfelelő nyomás az egyik hajtóműben, bár ennek nem kellett volna ekkora robbanást okoznia. Most azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi lehetett a baj.

Musk elképzelése szerint a Starship juttatja majd el az első földi telepeseket a Marsra. Ebben annyira hisz, hogy idővel a Falcon rakétákat, illetve a Dragon teher- és személyszállító kapszuláit is kivonják a forgalomból, hogy semmi se akadályozhassa a legújabb technológia fejlesztését.

Ezzel egy időben kiválasztották azt a két szerencsést, akik Jared Isaacman amerikai milliárdossal részt vehetnek a SpaceX 2023-as földkerülésén. A történelem első amatőr csapatába egy főiskolai tanárt és egy rakétakezelőt válogattak be. (Euronews)