Hiánypótló fórum az adományozásra

Hiánypótló fórum az adományozásra

2020. december 08. - 16:18

 

Online piactér, ahol közvetlenül találhat egymásra adományozó és adományozott – ez a szivboladom.hu, melyet két magánszemély, Zoli és Ricsi üzemeltet nonprofit módon. Idén sok gyermek számára lehetnek szebbek az ünnepek a szivboladom.hu felületének köszönhetően, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a jótékonyság fontosságára és teremtsen egy virtuális platformot, ahol feleslegessé vált tartós fogyasztási cikkeinkkel örömet szerezhetünk másoknak.

Egy édesanya már régóta szerette volna lánya első osztályban használt iskolatáskáját odaadni egy olyan gyermeknek, akinek valóban szüksége van rá, de nem talált hozzá fórumot. Amint elindult a szivboladom.hu, feltöltötte az oldalra a táskát. Ilyenkor többen is jelentkezhetnek rá saját történetük rövid leírásával, miért szeretnék az adott tárgyat. A felajánló pedig eldönti, kinek adná legszívesebben. Így történt ez ebben az esetben is: az édesanya egy olyan kislányt választott, akinek tanító nénije keresett új iskolatáskát, mert a réginek már a cipzárját sem lehetett behúzni. A kislány családja nehéz körülmények között él, nem tudtak volna új iskolatáskát venni. 

"Hiánypótlónak tartom ezt az oldalt, nagyon könnyen és gyorsan gazdára találhatnak a már használaton kívüli tárgyak. Az ünnepek közeledtével szerettem volna örömet szerezni egy olyan gyermeknek, akinek új iskolatáskára van szüksége. A kislány, akihez végül a táska került, nagyon örült, hogy egy igazán csajos, szép iskolatáska büszke tulajdonosa lett. Utólag elmesélték, hogy a Mikulás vitte neki a táskát, őt választotta ki az osztályból erre az ajándékra." – mesélte a táskát felajánló édesanya. 

Az oldalt alapítók szerint már egy-egy felajánlás is hatalmas segítséget nyújt mások számára és abban bíznak, hogy ’sok kicsi sokra megy’ alapon szép lassan előre mozdul a jótékonysági kultúra és előbb-utóbb társadalmi szinten is érezhető változások mehetnek végbe.