Felhősebb, csapadékos napok jönnek

Felhősebb, csapadékos napok jönnek

2021. március 11. - 05:50

 

A következő napokban átmenetileg felhősebb napok következnek, és csapadék is érkezik. A hőmérséklet ezzel együtt nem esik vissza, de a hőérzetünk ennél alacsonyabban alakul.

Nyugat felől erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami napközben meg is vastagszik. Így délutánra országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Tiszántúlon délelőtt még több-kevesebb napsütés is lehet. Ennek ellenére számottevő csapadék nem alakul ki, esetleg délután az északi megyékben előfordulhat jelentéktelen eső. A délire forduló szél megélénkül, a Dunántúl északi felében nagy területen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Melegfronti hatás okozhat többeknél migrénes fejfájást, dekoncentráltságot, fáradékonyságot. A tüneteket az élénk, erős déli, délnyugati szél is fokozhatja, illetve ez ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá tehet egyeseket.

A reggel még fagyos lesz, átmenetileg a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek.

Öltözzünk melegen, rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az info@civilhetes.hu címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.